COLLECTIEF VIER

Samenwerkingsverband van vier Zeeuwse kunstenaars met als thema "landscape"

geknot1angenelle thijssen

De zomer komt je tegemoet. De indrukken van landschappen zijn zo intens dat ze op het netvlies achterblijven om later aan het doek toe te vertrouwen. Zorgvuldig krijgen de kleurvlakken een plaats totdat er een harmonisch geheel ontstaat.

>>
 

geknot2suus suiker

Synergie loopt als een rode draad door haar werk waarin mens en natuur centraal staan. Met een combinatie van verschillende technieken ontstaan haar kunstwerken die de toeschouwer meeneemt in een imaginaire wereld.

>>
 

item39

eddybrams20122eddy brams

Een bijzondere sfeer scheppen door compositie en stofuitdrukking, met een gevoel voor perfectie, meer bereiken dan wat men met de werkelijkheid kan laten zien.

>>

melkkanpaddestoelenjean paul vanlee
 

Met zijn stillevens zet hij de tijd stil om de vergankelijkheid een halt toe te roepen zodat de toeschouwer de schoonheid kan gewaarworden.
 

>>

tms15jarenlatertheo metaal

Oude huizen of gebouwen zijn de gestolde herinneringen van hetgeen er zich soms eeuwen lang afspeelde. Vervallen huizen of gebouwen vertonen dikwijls de schoonheid die het ooit bezat. Het is waard het te koesteren.

>>

hypergecontroleerdebeweging80x701marc deconinck

Zijn hele leven is gevuld met ontmoetingen met vele mensen. Hoewel de contacten soms ogenschijnlijk vluchtig en van voorbijgaande aard zijn, weet hij als geen ander mensen te observeren en wat hen karakteristiek maakt te doorgronden.

>>

StJanDenBosch1jan kroesen

Onder de indruk van oude kerkgebouwen waarin hij de sfeer ervan ondergaat, aquarelleert hij - met een geweldig gevoel voor perspectief en detail - zijn kerkinterieurs.

>>

 
 

lionfish1neeltje meerman

Zij is zich bewust van de bedreigingen waaraan de natuur wordt blootgesteld. De vormen en kleuren accentueren haar gevoelens die tot uitdrukking komen in soms surrealistische beelden die het verhaal van de natuur vertellen.

stilte55x55w2abaldin

Zijn composities zijn sterk even-wichtig en ademen de sfeer van rust. Zorgvuldig rangschikt hij kleurige vlakken en componeert hij zijn denkbeelden. Een harmonisch samenspel van vorm en ritmie, van licht en kleur.

wandelaar39jan g. marque

De voorstel-lingen moet men gevoels-matig ondergaan. Met scherpe penseelstreken creëert hij romantische landschappen die met veel gevoel en oog voor detail vervaardigd zijn. Hierbij geeft het landschap de kijkrichting aan en houdt het gevonden licht de aanschouwer vast.

>>

kannendirk bal

In zijn werk zoekt hij naar rust en evenwicht. Of het een stilleven is, een geschilderd portret of een bronzen beeld, steeds zijn die kenmerken in zijn werk terug te vinden.

Het realisme dat hij omarmt doet niet af aan hetgeen hij in zijn werk nastreeft,n.l. "het treffen van de ziel"

>>

strandpalen2schouwen-duiveland

Herinneringen aan vakanties op Schouwen-Duiveland, recent of lang geleden, ze roepen altijd beelden op aan strand, zee, zon, natuur, rust, stilte.Kortom, aan ontspannen en genieten van hetgeen het eiland
te bieden heeft.

>>

landhuisphilip wiesman

Zijn belang-stelling gaat in het bijzonder uit naar de grafische technieken. De omgeving van Utrecht en de Heuvelrug, werden zijn inspiratiebronnen. Het resultaat is een omvangrijk oevre met etsen van een zeer hoog kwaliteitsniveau. >>

papyrusangenelle thijssen

De houtsneden suggereren tevens een enorm gevoel van diepte en beweging, verkregen door de vele, vaak transparante  lagen kleur over elkaar, waarin de nerf van het hout voor een levendige textuur zorgt.

>>

brons awaymarian van steenoven

Je herkent jezelf in de relatie met de ander. Het is altijd je spiegel.

Elegantie, kracht en beweging zijn kenmerkend voor haar bronzen beelden

. >>

midasgroenjef huibers

Hij laat zich inspireren door mythologie, literatuur en kunsthistorie. Hij transformeert zijn denkbeelden naar kunstzinnige objecten en geeft ze een bijzonder voetstuk.

>>

paard11mark van den heuvel

Altijd op zoek naar de schoonheid van de vorm waaraan het streven naar perfectie onlosmakelijk verbonden is. Het leidt tot objecten die uitnodigen tot reflectie.

>>

vogels van keramiekdick versluis

Onvermoeibaar schept hij in steengoedklei mensen en dieren. Zijn keramisch werk is sterk beeldend en altijd vrolijk.

>>

 


 

wapperendlia van rossum

Gezichten als maskers en maskers als gezichten. Wat er achter schuil gaat biedt ruimte voor overpeinzingen. Wellicht daarom zijn al haar "koppen" uitsluitend unieke bronzen exemplaren.

>>

cirquedusoleil1brigitte boemaars

Figuren die aan de werkelijkheid zijn ontsnapt. Samen scheppen ze een eigen nieuwe wereld vol vreugde en met een glimlach.

>>

hlechtzowashans leijerzapf

Het leven is een toneelspel waarin ieder mens zijn eigen kenmerkende rol vervult. Het zijn de alledaagse dingen die je als het ware in de spiegel bekijkt. Met humor, zelfspot en relativerend vermogen laat hij je de werkelijkheid anders bekijken.

>>

item10
item12
item13
item14
item15
item16
item17
item18
item19
item20
item21
item22
item23
item24
item2

b98baileubrugboutjan willem zuidhoek
Hoe een idee om een salontafel te maken uitgroeide tot kunstzinnig vormgegeven tafeltjes, die zich stuk voor stuk als een zelfstandige entiteit manifesteren, maar tesamen zich als een "volk" zijn gaan presenteren.

>>

item26

festivalo1angenelle thijssen

Zo kleurrijk als haar palet is als zij schildert, zo is dat ook met haar glas-fusion. Ze schildert als het ware met glas. Sprankelend van kleur en vorm met perfectie in de uitvoering kenmerken haar objecten

>>

item32
item33
item25

schilderijen en aquarellen

grafiek

plastieken en objecten

LOGO2825k

equilibredirk bal

In zijn werk zoekt hij naar rust en evenwicht. Of het een stilleven is, een geschilderd portret of een bronzen beeld, steeds zijn die kenmerken in zijn werk terug te vinden.

Met zijn werk zoekt hij naar . "het treffen van de ziel"

>>

item27

© 2006-2017 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

galerie het moment

Poststraat 28
4301AD Zierikzee
+31(0) 111 411202

 

stilte55x55w2a1gerd jansen

In zijn miniaturen zoekt hij het grensgebied op van realsime en abstractie, van iimpressionisme en expressionisme. Zijn gevoel over de natuur drukt hij uit in heel warm kleurgebruik.


>>

stilte55x55w2a2charlotte beunders

Onder de indruk van de pracht van de natuur die je bij het duiken onder water.in Zeeland aantreft is overweldigend. Voor haar is het een zee van inspiratie. Composities, kleur en perfectie scheppen een fascinerend beeld van wat doorgaans verborgen is.


>>

item11
item5
item30

wapperend1godfried dols

Zijn beelden getuigen van een
dynamisch spel van beweging, balans en zwaartekracht, met een ‘barokke’ touch van eigentijdse vrouwelijke en mythische elementen. Zijn inspiratiebronnen zijn de Griekse mythologie of het leven zoals hij dat persoonlijk ervaart.

>>

item40

wapperend2lilian steenhuisen

Het leven dat je leeft. Dat kun je in het werk van Lilian Steenhuisen terug vinden. Levenslust, humor en emoties zijn kenmerken die in haar bronzen beelden zijn terug te vinden. Soms stralen ze tederheid of intimiteit uit en soms kracht, beweging en energie.

>>

item28

margriet de vries


schilderijen

"...de sensatie van het buiten zijn"


>>

item41
hlnognieteerder hldichtbij ATRiverside hlnognieteerder1

jorien brugmans


gouaches

"...uitbuiten van vorm en kleur"

 

>>

johan klein


fotografie

"....ruimte en reflectie"


>>

leen van duivendijk


schilderijen

"...een dromerige gouden sfeer"


>>

item45
item46
item48

hypergecontroleerdebeweging80x1jan teunissen

Zijn stillevens zijn realsitisch en hebben een wat mystieke clair-obscurachtige sfeer dankzij zijn niet-aflatende zoektocht naar licht en donker

>>

item34
geknot1 geknot2 item39 eddybrams20122 tms15jarenlater hypergecontroleerdebeweging80x701 StJanDenBosch1 landhuis papyrus brons away midasgroen paard11 vogels van keramiek hlechtzowas item12 hypergecontroleerdebeweging80x1