LOGO1

Leen van Duivendijk

Sinds 1991 lid van de Z.K.K.
Lid van "COLLECTIEF VIER"
Aangesloten bij de C.B.K. Zeeland.
Pedagogische Academie, tekenakte
lessen van Maandag, Binkhorst en Ter Keurs.
Studeert aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.


De Dikke Toren en de Nobelpoort.
I
n een landscape zijn torens de bakens. Als hij aan Zierikzee denk, denkt hij aan 2 torens: de Dikke Toren en de Nobelpoort. Hij heeft ze zowel positief als negatief uitgebeeld met een fluorescerend silhouet. Hij heeft de beide werken van gouden golven voorzien. Voor hem is Schouwen onlosmakelijk verbonden met de watersnoodramp.

Het interessante van de Nobelpoort is dat de broers het niet eens konden worden over de spitsen en dat het toch één gebouw is geworden. Achter deze poort hield hij in 1996 met een groep de tentoonstelling Artis. Naast schilderijen had hij toen ook een soort actie bedacht: in een weitje liepen twee duffe schapen. Hij heeft toen dat weitje omgetoverd in een speelveld met witte belijning en 2 doeltjes. Middenin lag een grote opgeblazen globe. Het idee was dat de schapen met deze bal aan de haal gingen maar de beesten waren totaal ongeïnteresseerd. Hij beschouwde dat als symbolisch voor onze mensheid!


Dreamscape
Het omvat drie kleine werkjes afgewerkt met glossy en goud. Hierdoor zie je jezelf terug in een dromerige gouden sfeer. In de verte zie je de achterliggende afbeeldingen van Zierikzee.


Exposities en projecten
Leen van Duivendijk heeft tal van exposities op zijn naam staan en nam deel aan projecten in binnen- en buitenland.

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

galerie het moment

Poststraat 28
4301AD Zierikzee
+31(0) 111 411202