LOGO1

Jan G. Marque kiest ervoor de aanschouwer de voorstelling gevoelsmatig te laten ondergaan. Dit doet hij met een traditioneel palet in olieverf op linnen. Door middel van scherpe penseelstreken creëert hij kleurrijke, virtuoze, romantische landschappen die met veel gevoel en oog voor detail vervaardigd zijn. Hierbij geeft het landschap de jan marquekijkrichting aan en houdt het gevonden licht de aanschouwer vast.

De kunstenaar geeft ons met zijn imposante werk welbewust een glimp naar het verleden. Zij die zich nog wel eens in de bossen begeven en de schoonheid van de natuur kennen, zullen er zeker een beeld in herkennen dat ook het heden vertegenwoordigt.
Hier haalt de schilder in hem dan ook zijn inspiratie vandaan. Veel reizen en wandelen in de natuur zorgen voor voldoende informatie en inspiratie om thuis te gaan ontwerpen. Ieder landschap is opgebouwd uit fragmenten van beelden zoals Jan G. Marque het voor het grootste gedeelte in werkelijkheid zelf heeft gezien en meegemaakt op een van zijn reizen. Dit, aangevuld met eigen ideeën waarbij hij het landschap net als zijn voorgangers idealiseert, schildert hij zonder gebruik te maken van schetsen en voorstudies, rechtsreeks de voorstelling op het doek.

Een ding is zeker, zijn landschappen zijn tijdloos en inspirerend.
 

de kunstwerken zijn niet meer in de galerie aanwezig

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

galerie het moment

Poststraat 28
4301AD Zierikzee
+31(0) 111 411202