LOGO1

angenelle2Angenelle Thijssen laat zich inspireren door de natuur zoals ze die - waar dan ook - kan tegenkomen. Het kan de eigen achtertuin zijn, maar ook een dorpje dat ze aandoet op een van haar reizen.

De landschappen die ze schildert zijn geen directe weergave van een bepaalde plek, maar veel meer een visualisatie van de sfeer en de emoties die ze heeft ervaren en vertaalt in heldere kleuren en sprankelend licht.

Kenmerkend voor haar schilderijen zijn een bijzonder krachtige en beweeglijke wijze van schilderen.
Ze bouwt met vele dicht bij elkaar liggende tinten haar schilderijen op. Door die combinatie van technieken ontstaan schilderijen met een warme en levendige uitstraling.

De olieverf die ze gebruikt is deels droog en rul, en soms op andere plaatsen dik en pasteus aangebracht. Daardoor wordt de spontaniteit van haar schilderijen nog verder versterkt.

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

galerie het moment

Poststraat 28
4301AD Zierikzee
+31(0) 111 411202

 


Vanuit haar kleuronderzoek in het schilderen en de grafiek is zij in de glaskunst terecht gekomen. Het resultaat is dat haar glaskunst als het ware schilderijen van glas zijn geworden.

Door de doorvallende lichtreflectie kan zij de kleuren waarmee ze werkt de ruimte in ‘projecteren’. Dat was precies waar ze naar op zoek was.
Door deze stap is ze ook ruimtelijk werk in glas gaan maken.
Uit gekleurd glas snijdt ze een soort puzzelstukjes, die zij als een grote puzzel aan elkaar legt in de vorm van haar ontwerp. Om hierin kleuren te kunnen mengen en tonen te kunnen maken, maakt ze het ontwerp in 3 lagen glasstukjes en in enkele gevallen gaat het door tot 4 of 5 lagen dik. Daarna start het proces van glas-fusion.